Σπιτικά Ψωμάκια – Bagel

Υλικά:

  • 1 κούπα γιαούρτι 2% λιπαρά
  • 1 1/2 κούπα αλεύρι ολικής άλεσης που φουσκώνει μόνο του
  • 1 αυγό
  • Λίγο σουσάμι ή παπαρουνόσπορο
  • Λίγο αλάτι

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ αλεύρι με γιαούρτι μέχρι να γίνει ζυμάρι. Μοιράζουμε το ζυμάρι σε 2 ή 4 κομμάτια.

Πλάθουμε το καθένα σε σχήμα bagel με τρύπα στη μέση.

Στη συνέχεια το βάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί και αλείφουμε απο πάνω το αυγό και πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι.
Βάζουμε το ταψί  σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 25 λεπτά.

Το τρώτε σκέτο ή γεμιστό με ότι επιθυμείτε!